Mekka Traffic Group får ny VD

Koncernen grundades 1975 och är nu ett av Sveriges största bussbolag. Göran Mellström, 68 år, som sedan starten har varit VD och drivit företaget framåt, kommer i höst att lämna rodret. Den 1 september 2019 kommer Per Thorsell att ta över VD-posten i Mekka Traffic Group och blir därmed ny koncernchef. Han är 51 år och bosatt i Kalmar. För närvarande är han VD för det börsnoterade bolaget Profilgruppen, som han lett och utvecklat framgångsrikt sedan 2014. Han har gedigen erfarenhet inom företagsledning, försäljning, förhandling och industriproduktion, såväl från Sverige som från Tyskland.   Göran Mellström kommer att fortsätta verka inom företaget, som styrelseordförande och delägare.

”Jag är övertygad om att Per Thorsell blir en utmärkt ledare som kan ta koncernen vidare in i en spännande framtid. Mitt hjärta kommer utan tvekan att fortsätta brinna för företaget, våra engagerade medarbetare och branschen”, säger Göran Mellström.

“Jag ser fram emot ett spännande och utvecklande uppdrag i ett jättefint bolag och i en bransch som står inför en spännande tillväxt. Det blir inspirerande att, tillsammans med alla medarbetare, fortsätta att utveckla Mekka Traffic Group’s verksamhet och ställning i marknaden” säger Per Thorsell.

I koncernen, där Mekka Service AB är moderbolag, ingår bland annat Bergkvarabuss AB, Traveller Buss AB och BK Buss AB. Totalt omsätter koncernen ca 2,2 miljarder kronor och är ett av Sveriges största bussföretag med en modern fordonspark bestående av ca 1250 högklassiga fordon. Koncernen sysselsätter ca 1900 årsanställda. Sedan december 2017 är den luxemburgbaserade infrastrukturfonden Cube II huvudägare med 60% av aktierna. Resterande 40% ägs av Göran Mellström.

Presskontakt: Simon Sandberg, Marknadschef, Bergkvarabuss simon.sandberg@bergkvarabuss.se Tel: +46 480 42 55 47