Förvärv av Fårbobuss AB

Bussbolaget Bergkvarabuss AB, inom koncernen Mekka Traffic Group, tillkännager att företaget har förvärvat Fårbobuss AB.

Fårbobuss AB sysselsätter totalt 20 medarbetare, äger 6 bussar och omsätter drygt 28 MSEK (2018). Inga personalförändringar sker i samband med förvärvet.

”Fårbobuss är ett fint och välskött bolag som kommer att komplettera vår verksamhet väl. Varumärket Fårbobuss kommer att leva vidare och vi ser fram emot att få vara med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten framåt” säger Per Thorsell, VD, Bergkvarabuss.

“Bergkvarabuss är ett stort och spännande företag med tydliga kopplingar till vår nuvarande verksamhet i framförallt Oskarshamn- och Kalmarregionen. Bergkvarabuss kommer att kunna tillföra resurser som fortsatt kommer att hjälpa Fårbobuss framåt i utvecklingen” säger Mats Svensson, ägare och VD till Fårbobuss AB.

Bergkvarabuss AB/Mekka Traffic AB

Bergkvarabuss AB ingår i koncernen Mekka Traffic Group, där även Traveller Buss AB och BK Buss AB m.fl. ingår. Koncernen är ett av Sveriges största bussföretag med en modern fordonspark bestående av ca 1300 högklassiga fordon. Koncernen sysselsätter ca 2000 årsanställda.

Fårbobuss AB

Fårbobuss AB är ett av Sveriges äldsta busstrafikföretag, grundat 1923, med försäljning och administration i Oskarshamn och bussdepå norr om Oskarshamn. Bolaget är en stor leverantör till Viking Lines kryssningsfartyg i Stockholm. I reseverksamheten ingår även charterresor med buss till bland annat destinationer runt Östersjön och Europa.

Presskontakter:

Simon Sandberg, Marknadschef, Bergkvarabuss AB

+46 480 42 55 47

simon.sandberg@bergkvarabuss.se

 

Mats Svensson, ägare och VD, Fårbobuss AB

+46 703 45 49 00

mats@farbobuss.se